11/07/12 16:22
(http://www.klassa.bg/)

Фестивал на френския филм в рамките на Киномания 2012

Френският институт в България представя второто издание на Фесстивала на френския филм, което ще се състои от 9 до 27 ноември 2012 в рамките на Киномания. Публиката ще може да види десет нови и непоказвани в България филми: комедии, драми, исторически и биографични творби. В ролите на екрана се превъплъщават актьори като Жюлиет Бинош, Гийом Кане, Диан Крюгер, Виржини Льодоаен, Мишел Буке. Публиката ще има възможност да гледа новите филми на режисьори от ранга на Оливие Асаяас, Жоан Сфар или Беноа Жако, както и да оцени първия опит в кинорежисурата на Фредерик Бегбеде, чиито книги са преведени и публикувани в България.

Откриването ще се състои на 9 ноември и ще бъде свързано с изложбата Париж 1900, аранжирана в Галерията за чуждестранно изкуство. Ще бъдат показани откъси от първите филмирани изображения на братя Люмиер по време на Световното изложение в Париж през 1900 година. След това ще бъде прожектиран филмът "Реноар" от Жил Бурдос, който разказва за последните години от живота на прочутия художник Огюст Реноар и за взаимоотношенията между него и сина му Жан - големият френски кинорежисьор от първата половина на ХХ век.

Списък на представените филми:
"След Май 68-а" от Оливие Асаяс
"Реноар" от Жил Бурдос
"Котката на равина" от Жоан Сфар
"Оживялата картина" от Жан-Франсоа Лагиони
"Клод Франсоа: моят път" от Флоран Емилио Сири
"Леки момичета" от Малгожата Шумовска
"Войната е обявена" от Валери Донзели
"Сбогом, моя кралице" от Беноа Жако
"Един по-добър живот" от Седрик Кан
"Любовта трае три години" от Фредерик Бегбеде

Къде могат да бъдат гледани горните филми вижте тук.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване