11/07/12 14:31
(http://www.klassa.bg/)

Френското правителство одобри законопроекта за брак и осиновяване на деца от еднополови двойки

 Законопроектът, който отваря пътя към брак и осиновяване на деца от еднополови двойки, бе одобрен от френското правителство, предаде АФП. През януари той влиза за обсъждане в парламента. „Това е важен етап за легализиране на правата на тези хора“, каза министърът за семейството Доминик Бертиноти.

Президентът Франсоа Оланд също определи законопроекта като „напредък за цялото общество“

Франция и сега разрешава граждански съюзи между хора от един и същи пол, но само женените двойки могат да осиновяват деца.

Над 1000 кмета написаха петиция срещу проекта, а протести имаше в 75 града на страната, отбелязва Би Би Си. Дори един политик от опозицията предположи, че това ще доведе до полигамия.

В самото френско правителство имаше разногласия, като някои смятаха, че законът трябва да отиде още по далеч, като разреши да се дават държавни пари за изкуствено оплождане за деца на гей двойки.

Част от страните в ЕС като Германия, Швеция и Великобритания вече разрешават осиновяване на деца от еднополови двойки, припомня Би Би Си.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване