11/09/12 05:32
(http://www.klassa.bg/)

„Дейли Телеграф”: Аз ще живея и ще умра в Сирия, заяви Башар Асад

Президентът на Сирия Башар Асад в интервю за руска телевизия заяви, че е патриот и няма да се поддаде на международните призиви да се оттегли от властта. „Аз не съм марионетка на западните страни, за да заминавам на запад или в която и да е друга държава. Аз съм сириец, аз съм патриот, аз трябва да живея и да умра в Сирия”, подчерта Асад, цитиран от вестник „Дейли Телеграф”.
В опит да демонстрира увереност, че ще успее да потуши бунтовете срещу своето ръководство, което вече коства живота на най-малко 50 хиляди души, той отбеляза, че няма вероятност за намеса от страна на западните държави. „Смятам, че цената за една чуждестранна инвазия в Сирия, ако има такава, ще е по-голяма, отколкото целият свят може да си позволи”, заяви той. „Това ще предизвика ефект на доминото, който ще засегне целия свят от Атлантическия до Тихия океан.
По-рано тази седмица Дейвид Камерън ожесточи позицията на Великобритания по отношение на Сирия. В интервю той предложи на Асад имунитет и безопасно отпътуване от Сирия. Камерън също така обеща, че британските власти ще окажат по-сериозна подкрепа за сирийската опозиция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване