11/10/12 09:32
(http://www.klassa.bg/)

За първи път българска ПР агенция е номинирана за награда на ООН

Късно снощи на Световните златни награди, организирани от Международната ПР асоциация (IPRA), българската ПР агенция "Интелдей Солушънс" и асоциация "Свободна Сирия" спечелиха на гала церемонията в Истанбул първо място с кампанията си "Свобода за Сирия" в категорията "Обществени комуникации", съобщиха от агенцията

Кампанията "Свобода за Сирия" имаше за цел да провокира вниманието на медиите и обществения интерес в България за събитията в Сирия, по време на които към днешна дата по неофициални данни са загинали между 35 000 и 49,600 души. Според опозиционната активистка група SOHR броят на загиналите деца е 2 300. Кампанията беше организирана в три основни направления – медийни спектакли, връзки с неправителствени организации и защитници на граждански права и политически комуникации.

"За българите исторически свободата е най-висшата ценност. Като нация ние се гордеем с факта, че никога не сме искали да имаме роби. Ние никога не сме искали да подчиняваме други народи на нашата воля. Дори в Търновската конституция, приета още през 1879 г., в 61-я й член е записано: "Всеки роб стъпил на българска земя, става свободен човек". За нас нямаше нищо по-естествено от това да помогнем на сирийската общност в България да покажат на българското общество тяхната революция за свобода и демокрация. Сирия е страна с уникална и древна история, от векове е символ на културното многообразие и религиозната толерантност. Винаги съм вярвала, че религията и културата съществуват, за да изграждат света и смятам, че е дълг на всеки гражданин да се противопоставя на употребата им за разрушителни цели", каза Деница Сачева /на снимката/, основател и изпълнителен директор на "Интелдей Солушънс".

"По този случай асоциацията "Свободна Сирия" и всички свободни сирийци живеещи в България поднасят поздравленията си на госпожа Деница Сачева. Никога няма да забравим позицията и от началото на сирийската революция, работихме заедно, за да обясним истинската картина за случващото се в Сирия и истинските причини за революцията. Успяхме заедно да запознаем българското общество и да го спечелим за нашата справедлива кауза. Хиляди благодарности на госпожа Деница Сачева и Интелдей Солушънс за усилията, които положиха да стигнем до сърцата на българските граждани и и благодарим, че ни свърза с всички български правителствени и неправителствени организации за съдействие и помощ. Благодарим ви, че повярвахте в нас, че работихме и ще работим заедно.", коментираха от Асоциация "Свободна Сирия".

За "Интелдей Солушънс" това е втора Световна златна награда за ПР, след като през 2007 година спечели отличието за кампания за превенция от птичи грип и здравна промоция сред турски и ромски общности в България, организирана за УНИЦЕФ.
"Интелдей Солушънс" е първата българска ПР агенция с номинация за награда от ООН.

Наградите, които се организират ежегодно от 1991 г. насам, са най-престижните в областта и са световно признание за високи постижения в сферата на връзки с обществеността.

В 21-вите Световни златни награди за ПР са участвали кампании от 48 страни. В журито с председател Зехра Гюнгор (Турция) са били представени 60 професионалисти от 24 страни. Общият брой на присъдените отличия е 30, три от тях за България. Наред с двете признания за Интелдей Солушънс, в категория "Технологии" първата награда спечели българската консултантска компания Ardency Consulting.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване