11/10/12 07:33
(http://www.klassa.bg/)

Провал на преговорите за бюджета на ЕС за 2013-а

Преговорите между страните членки на ЕС и Европейския парламент по бюджета за 2013 година се провалиха, посочи пред Франс прес ръководителят на делегацията на парламента Ален Ламасур. Той обясни, че съветът на европейските министри, отговарящи за бюджетите, е замразил преговорите заради големи противоречия.

ЕК сега трябва да представи ново предложение, за да продължи дискусията, посочи Ламасур, който е председател на бюджетната комисия в Европарламента. Преговорите с европейските министри се препънаха още преди началото на дебатите за Бюджет 2013 - по първото искане за допълнителни вноски, с които да се запълни недостигът на стойност 8,9 милиарда евро в бюджет 2012 година, който изпразни фондовете на много програми.

За да се избегне внасянето на свежи пари, осем страни членки - Германия, Франция, Великобритания, Швеция, Холандия, Финландия, Дания и Австрия - поискаха пренасочване на неизползваните кредити, които възлизат на 15 милиарда евро. Комисията обаче им отговори, че тези пари вече са разпределени.

Проекта за Бюджет 2013, предложен от ЕК, предвижда 138 милиарда евро разходи, което е увеличение с 9 милиарда (6,8%) спрямо тази година.

Новината за провала на преговорите бе потвърдена от говорител на ЕК. "Преговорите по бюджета за 2013 г. са прекъснати до идния вторник, 13 ноември", посочи Патрицио Фиорили, пресаташе на еврокомисаря по бюджет и финанси Януш Левандовски.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване