11/12/12 15:19
(http://www.klassa.bg/)

Митрополит Кирил: Не се виждам като бъдещ патриарх

Нямам амбиции, освен да служа добросъвестно на Българската Православна Църква и не се виждам като бъдещ патриарх. Това заяви пред БНТ избраният за наместник-председател на БПЦ митрополит Кирил във връзка с предстоящия избор за патриарх и споровете около него. „Ще проявя послушание - както винаги досега. Аз съм избиран, без да съм имал някакви амбиции и без да съм правил каквото и да е, за да получа тези неща. Не дължа този пост на никого. Осъзнавам, че с божията воля съм достигнал до този пост и нямам никакви амбиции, затова съм спокоен. Св. Синод в края на краищата ще реши", категоричен е митрополит Кирил. Попита за това дали има риск от нов разкол в БПЦ, той отговори, че няма такава опасност. "Това са някакви отчаяни опити. За съжаление, това е неградивно, но те си решават", каза митрополит Кирил.
"Ще излъчвам смирение, мълчание и активна позиция, всичко това заедно, което виждаме и в Спасителя. Аз няма никого да гоня от храма. Светият Синод решава. Аз говоря по принцип за християнина. Той трябва да има преди всичко предвид примера на Спасителя, а за нас пример ще бъде и дядо Максим“, каза още митрополит Кирил.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване