11/12/12 22:11
(http://e-vestnik.bg/)

Статуси в десетката - “Във вестника го пише…”

Симеон Дянков. Снимка: София фото ейджънси

Изразът “във вестника го пише” отдавна не носи онзи оттенък на правдоподобност, който притежаваше някога. Аз отдавна и не чета вестници, но оня ден в самолета реших да погледна какво пише в тях… И се потресох. Освен наивистичната или по-ското поръчкова статия на Лиана Панделиева във възхвала на лобистко-грандоманския проект за нов терминал на летище София
, който всъщност цели да ни лиши от достъп до нискотарифни полети, попаднах на преразказ на интервю с Дянков от австрийския вестник Куриер.

От него само в рамките на няколко изречения научих, че кабинетът на ГЕРБ е харесван от избирателите въпреки мерките за икономии (като даже и според платените им социолози управляващите са загубили поне половината от одобрението си), че Борисов е много добър премиер (при положение, че няма седмица, в която да не изрече или извърши някоя голяма глупост), че плоският данък ще се запази още дълго, защото привлича инвеститори (а те всъщност масово напускат), че България се възползва максимално от европарите (при едва десетина процента усвояване) и че само през миналата година у нас са построени 100 км магистрали, докато през последните 30 години са построени едва 40 км (след като стана ясно, че само Тройната коалиция е пуснала в действие 112 километра).

Въпреки че нито едно от тези твърдения няма общо с истината, те най-безпроблемно минават за чиста монета не само пред непознаващите нашата реалност австрийци, но и не се улавят от имунната система на нашите журналисти, чието задължение трябва да е откриването и неутрализирането на лъжата. Каква ти служба на истината - обикновен слугинаж!

От Фейсбук, Stephan Yankov

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване