11/13/12 11:08
(http://www.klassa.bg/)

Лондон се опасява от последствията след премахването на трудовите ограничения за българите и румънците

След като приведе законодателството си в съответствие с европейските закони за свободно движение, Великобритания очаква вълна от български и румънски имигранти да залее територията й.
На фона на тази опасност, едно от скорошните изследвания на общественото мнение показа, че близо 50% от британските граждани се обявяват за излизането на страната от ЕС.
Притеснена от тези настроения, германският канцлер Ангела Меркел дори призова премиера на Великобритания Дейвид Камерън да работи за оставането на страната в европейския блок.
Ако икономическата ситуация досега не бе достатъчно лоша, то проблемът с имигрантите със сигурност ще направи нещата по-тежки.
Според властите освен хилядите поляци, които пристигат в страната всяка година, годишният брой на румънските и българските имигранти във Великобритания е около 40 хиляди души. Това е положението до момента, когато все още действат трудовите ограничения за гражданите на двете най-нови членки на ЕС. В тази връзка, властите се опасяват, че когато в края на 2013 година Лондон бъде принуден да премахне и последните ограничения, страната ще бъде залята от работници от двете страни.





focus-news.net
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване