11/13/12 16:27
(http://www.klassa.bg/)

Министър Атанасова търси консенсус с недоволните лекари

Липсата на кадри в здравеопазването се дължи на ниските възнаграждения, призна в Благоевград здравният министър Десислава Атанасова. Една от мерките, които сме взели, за да задържим лекарите в България, е повишаване на заплатите на работещите в Спешните центрове от 1-ви юни, на работещите в кръвните центрове и държавните психиатрични болници в страната са увеличени с близо 17% от 1 ноември. Средствата са осигурени от преразпределение на бюджета на Министерство на здравеопазването, посочи Десислава Атанасова.

През следващата година ще можем да осигурим още едно увеличение на възнагражденията чрез реализирането на структурни промени, заяви здравният министър по повод масовото напускане на работещите в кръвните центрове. Недоволството им е продиктувано от ниското заплащане и лошите условия на труд.

Министър Атансова отново отправи апел към подалите оставки да преосмислят решението си. По думите й, въпрос на национална сигурност е в страната да има достатъчно кръв, кръвни продукти и специалисти в кръвните центрове. Колегите от кръвните центрове са готови на диалог и съм убедена, че ще постигнем консенсус, посочи Атанасова. Те са достатъчно отговорни, всички са давали Хипократова клетва и в никакъв случай няма да изложат на опасност живота и здравето на българските граждани, смята здравният министър.

Министър Десислава Атанасова бе на посещение в Благоевград по повод старта на проекта "Повишаване качеството на медицинското обслужване в Благоевградска област чрез модернизация на МБАЛ-Благоевград АД и изграждане на регионален център за ранна диагностика на онкологични заболявания".

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване