11/14/12 15:50
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Вотът на недоверие е целувка между БСП и ДПС

 Вотът на недоверие е поредната целувка на ДПС към БСП. Това каза на пресконференция в Министерски съвет в сряда премиерът Бойко Борисов.

„ДПС за какво друго да говорят? Иначе трябва да говорят за ген. Делов, трябва да говорят за проблемите, които насаждат, етнически проблеми в България, за гафа на господин Доган, че едва ли не това било възродителен процес за Освободителната война. Това е поредната целувка на ДПС към БСП”, каза Борисов.

Коментарът на премиера дойде, след като Ангел Найденов заяви, че БСП ще се включи в консултациите за вота на недоверие към правителството, инициирани от ДПС във вторник.
„Правят им услуга да вдигат вот на недоверие. Проблемът е сега, че ако Станишев пак им клекне, и пак се съгласи да внесат заедно вот, как ще обяснява после на своите избиратели, че не са с ДПС заедно? ГЕРБ се доказа отвсякъде – четири години, вече три години и нещо, дай Боже да си завършим мандата, не се коалира с никой. В най-тежките години в Европа и в света, в най-тежката финансова и икономическа криза, която виждате какви коалиции стават в света и в Европа, така че ние сме чисти”, каза още Бойко Борисов. Това, че искат вот на недоверие – разбира се. Над 30 пъти по-добре усвояваме европейски фондове. „В „Пътната агенция” бяха трима министри, когато батко и братко си разиграваха коня, трима министри бяха в борда от тройната коалиция, заради което спряха всички фондове на ЕС, как няма да искат вот като милиарди влизат благодарение на ГЕРБ в държавата. Това ги дразни. Как няма да се дразнят като посланиците казват, че има прозрачни процедури. Дразнят се като виждат мостове, като виждат магистрали, като виждат естакади, музеи, театри, опери, училища от 30 години неправени, как няма да се дразнят. Строим Съдебни палати, строим съдилища, няма го „Цанков камък", 1 млрд. замина оттам, няма го „Белене” – още един милиард замина от там, няма хеликоптери, няма влакове - как няма да се дразнят. Пожелавам им успех на вота”, допълни Борисов.
Попитан - как си обяснява единомислието на ГЕРБ и ДПС към въпросите, които засягат кадровата политика в съдебната власт, а въпреки това се иска вот на недоверие, Борисов отговори, че може да каже, че са ги подкрепили някъде.
„В парламента сядат, гласуват, те и БСП гласуваха, както и ГЕРБ гласува за тези кандидати. В парламента се взимат решения, депутатите гласуват. Парламентът е най-висшият орган, където българските граждани изпращат своите политически избраници. Там има комисии, решават, правят и гласуват, публични изслушвания, защита на всяка една кандидатура. От 17 – 11 избраха. Двама или трима от ГЕРБ предложени не бяха избрани. Това никога не е правено преди. Спомнете си как назначаваха конституционни съдии предишните правителства – предишната тройна коалиция как назначаваше хората в съдебната система и сега каква огромна разлика има”, каза още Бойко Борисов.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване