11/14/12 16:36
(http://radiomilena.com/)

Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил

mitrprolit Kiril 300x182 Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил Светият Синод потвърждава избора на Варненския митрополит Кирил за наместник-председател на Българската православна църква (БПЦ) и Софийски митрополит. Това съобщи пред журналисти секретарят на Светия Синод Наум.

Според Устава на Българската православна църква както световната и българската правна система не съществува като възможност оттегляне или заличаване на подпис, който вече е положен. Според Светия Синод опит за оттегляне на подпис е правен абсурд, се посочва в изявлението.
От Светия Синод заявяват, че заседанието от 10 ноември 2012 г. е законно, защото на него са присъствали необходимия брой митрополити. По време на заседанието никой от митрополитите не е изказал особени мнения и е бил съгласен с избора на наместник-председател. От Светия Синод обясниха, че гласуването на временно оглавяваш БПЦ е тайно, защото така разкрива истинската воля на гласуващите.
Под изявлението на Светия Синод стоят подписите на осем митрополити. Документът не е подписан от Пловдивският митрополит Николай, Великотърновския митрополит Григорий, Американски, Канадски и Австралийски митрополит Йосиф, Западно и Средноевропейски митрополит Симеон, Плевенския митрополит Игнатий и Врачанския митрополит Калиник./КРОСС/

 Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил

bookmark Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил svejo Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил google Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил delicious Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил stumbleupon Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил facebook Светият Синод потвърждава избора на Дядо Кирил Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване