11/15/12 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Talks.su: Русия мисли колко да вземе на България за газа

В момента европейските страни се готвят активно за зимния период и се опитват да договорят с главния доставчик на газ максимално достъпни цени. В същото време Русия води активни преговори с един от своите постоянни клиенти- България, пише руското издание „Talks.su”.
Както се отчете факта, че в последно време Европа не успя да изгради нормални отношения с руския газов монополист „Газпром” ситуацията е действително пикантна. От достоверни източници става ясно, че в новия договор относно доставките на руски газ за България все още не е точно определена цената. По думите на българския министър на икономиката, енергетиката и туризма в зенатав договора просто не е поставена, поради което и ръководството на страната е доста развълнувано.
Съвсем скоро ще настъпи 1 януари 2013 година.
Ако всичко не приключи благополучно, то на страната ще се наложи да търси други доставчици.
Министърът ще трябва да изглади газовия въпрос в най-кратък срок, туй като просто трябва да стопли страната. На 1 януари трябва да има подписан договор, съгласно който в края на краищата България ще приеме обстоятелствата около „Южен поток”.
България не просто иска 11% отстъпка, която да започне да действа от 1-ви април. В момента, според официалните данни в хранилището на страната има възможност да се съхраняват 380 милиона кубически метра газ. Както е известно на ден могат да се използват около 4 милиона кубически метра на ден.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване