11/15/12 12:02
(http://www.klassa.bg/)

ВСС освободи Венета Марковска от съдебната система

ВСС освободи Венета Марковска от поста й на зам.-председател на Върховния административен съд и прие оставката й като магистрат, предаде бтв. Кадровиците взеха това решение, по-малко от час преди тя да положи клетва като Конституционен съдия.

18 от членовете на т.нар. „правителство на съдебната власт" гласуваха „за" освобождаването на Марковска, двама бяха „против", а други двама се въздържаха.

С приемането на оставката ВСС дава зелена светлина пред Марковска необезпокоявано да положи клетва. Любопитна подробност, повдигаща редица въпроси, е фактът, че етичната комисия в Съвета се е самосезирала по сигнала срещу Марковска и трябваше да извърши проверка по него.

С освобождаването й от съдебната система обаче тази проверка няма да се състои. Един от представителите на т.нар. реформаторско крило в съвета съдията Калин Калпакчиев предложи именно по тази причина Марковска да не бъде освобождавана от системата. Мнозинството кадровици обаче не взеха предвид становището му.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване