11/15/12 12:12
(http://www.klassa.bg/)

Данъкът върху хазартната дейност ще е 15%

Данъкът върху хазартната дейност включително и за онлайн игрите ще е 15%. Това решиха депутатите с промените на второ четене в Закона за ДДС.

На първо четене предложението за данък върху онлайн залаганията беше в размер на 7%. Хазартните дейности от тото и лото, игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, се облагат с данък върху хазартната дейност, който е окончателен.

Данъчната основа за определяне на данъка върху хазартната дейност от тото и лото, игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти, включително за игрите по този раздел, организирани от разстояние, е стойността на направените залози за всяка игра. Данъчната ставка на данъка върху хазартната дейност по този раздел, включително за игрите, организирани от разстояние е 15 на сто. Данъчната основа за определяне на данъка е номиналът на залога, посочен в билети, талони, или други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

Данъчната основа за лотарийните игри - традиционна лотария и числови лотарийни игри Бинго и Кено, организирани от разстояние чрез интернет, са направените залози от регистрирани участници. Данъчната ставка на данъка върху хазартната дейност по този раздел, включително за лотарийните игри - традиционна лотария и числови лотарийни игри Бинго и Кено, организирани от разстояние чрез интернет, е 15 на сто.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване