11/15/12 09:17
(http://www.klassa.bg/)

"Денят за действия" се превърна в "Ден на анархията" в Европа

Всички британски вестници на първите си страници изнасят информации за провелия се Ден на протеста в Европа. В някои страни протестите преминаха в ожесточени сблъсъци между полиция и демонстранти. Daily Mail нарече Денят на протеста „Ден на анархията в Европа". "Протестиращите хвърляха камъни, подпалваха коли и знамена на ЕС и координираната акция на 40 профсъюзи в 23 страни прерасна в масови безредици", пише изданието. Най-ожесточените сблъсъци станаха в Испания, където полицията арестува 110 души, 40 човека са били ранени, от тях 18 са полицаи. В редакционната си статия вестникът твърди, че недоволството от икономическата политика на правителствата в много европейски държави продължава да расте. Насилието по време на протестите за пореден път показа, че от еврото отдавна трябваше да се отървем, коментира изданието.

Guardian пък пише, че еврозоната отново навлиза в рецесия, а на хората „им писна" от мерките за жестоки икономии и свиване на доходите, които се ръководят от Германия. „Денят за действия" се проведе в голяма част от европейските държави. Това е една от най-големите координирани протестни акции срещу икономическите мерки в Европа", подчертава вестникът.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване