11/16/12 06:52
(http://radiomilena.com/)

„Бели нощи” преди ученически турнир

Предстартова треска тресе възпитаниците на популярната детска школа по футбол „Звездичка” . Стотици ученици от началните класове ще загърбят приятелството за ден- два в предстоящия турнир който е част от Никулденската спортна програма на община Бургас. Състезанието е тази събота и неделя в сп. зала „Младост” и участват учебни заведения от всички географски ширини на морския град плюс по една сборна формация на Карнобат и Средец. Безсънни нощи имат повечето от талантливите спортисти, които очакват с небивал интерес спортната проява, целяща да изстреля във футболната орбита всеки един от тях. Осемнайсет са отборите като те са разпределени след жребий в три групи по шест. Заелите челните две места, се класират за финалите в неделя следобед. Любопитно ще е чия тактика ще излезе най- печеливша- пестелива с игра на контраатаки, тотален футбол, заучени положения или пък придържане към равен резултат с надеждата да се надделее при изпълнението на дузпи. Феновете на детския футбол останаха приятно изненадани преди седмица по време на квалификациите при детските градини. Сочените за фаворити състави, изминаха трънлив път за финалите на 6 декември, а други инкасираха поражения и отпаднаха. Радващото е, че целта на организаторите е реализирана, а именно да се привлекат футболните дарования към организирания и масов спорт. Не е тайна, че футбола когато е поднесен по правилен начин в ранна възраст, се развива високата двигателна активност при подрастващите. Емоциите пък остават траен спомен за цял живот. Детската Шампионска лига в Бургас стана запазена марка на ДФК „Звездичка”, общината и БФС.

 „Бели нощи” преди ученически турнир

bookmark „Бели нощи” преди ученически турнирsvejo „Бели нощи” преди ученически турнирgoogle „Бели нощи” преди ученически турнирdelicious „Бели нощи” преди ученически турнирstumbleupon „Бели нощи” преди ученически турнирfacebook „Бели нощи” преди ученически турнирСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване