11/16/12 15:04
(http://www.klassa.bg/)

Трафикът в София бил намалял с 25 процента

Трафикът в центъра на София е намалял с 25% след промените в наредбата за паркирането, обявиха общинарите от ГЕРБ, цитирани от БНР.

Според тях, това означава и повече свободно пространство за пешеходците. Ще бъдат измерено с колко са намалели изгорелите газове и въглеродните емисии. Центърът за градска мобилност въвежда критерии за оценка на трафика в центъра на София и в зоните за почасово паркиране. Ще бъде извършен мониторинг, ще се правят социологически проучвания и резултатите ще се представят на всеки 3 месеца. Критериите за наблюдение са коефициент на заетост на синя и зелена зона, трафикът в двете зони за патено паркиране, измерване на замърсеността на въздуха, измерване на средните задръжки на градския транспорт в двете зони и извън тях. Тодор Тодоров обясни как ще се изчислява коефициентът:

Чрез отнасянето на броя плащания с SMS, с талони за краткотрайно паркиране в тези зони към броя на местата, които ние естествено знаем.

От Центъра за градска мобилност допълниха, че приходите за септември са се увеличили с около 150 000 лв. в сравнение със септември миналата година. Драстично е намалял броят на санкционираните граждани, посочи Румяна Милова и допълни, че намалението е над 50%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване