11/17/12 22:48
(http://www.klassa.bg/)

Изследване показва, че американците не знаят важни факти за Исус

Познавате ли Исус? Наистина ли? След неотдавнашното откриване на фрагмент от папирус, според който Исус "употребява израза жена ми”, много историци решиха да проучат какво в действителност знаят хората за живота на Исус. Освен брадата, дългата коса и образа на Исус от неделното училище новото проучване на общественото мнение показва, че американците не познават впечатляващия живот на Божия Син.

Според проучването повечето хора не осъзнават влиянието на Исус в областта на културата, въпреки че продължават да разпознават Неговия образ вече повече от 2000 години след смъртта Му. Шейсет и шест процента вярват, че Исус е най-известната фигура в историята, но повечето от тях не са били в състояние да отговорят правилно на въпроси относно Неговото влияние. Съгласно резултатите от изследването:

• 41% от американците смятат, че интерпретацията на учението на Исус от мъжка гледна точка накърнява правата на жените повече, отколкото ги защитава, което е в противоречие с библейския текст.

• 89% от американците не знаят, че Исус представя концепцията за универсалната грамотност и образование, като 27% смятат, че тя е дело на Сократ.

• 47% от американците не знаят също така, че Исус се е застъпил за идеята за обществено включване и равенство.

„Ние живеем в свят, в който въздействието на Исус е огромно дори когато името Му не се споменава – пише Джон Ортбърг, експерт в областта на изследванията върху образа на Исус, пастор и автор на новата книга Who Is This Man? The Unpredictable Impact of the Inescapable Jesus. – От кръщенета до сватби и от болнични стаи до погребения в името на Исус хората се раждат, женят се, живеят и умират. Срамно е наистина, че американците не знаят повече за най-влиятелния човек в историята”.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване