11/17/12 22:51
(http://www.klassa.bg/)

Манчестър Сити излезе на първо място в Англия

Отборът на Манчестър Сити поведе в класирането на Висшата лига след изиграването на мачовете от 12-ия кръг.

Шампионите се възползваха максимално от грешната стъпка на лидера Манчестър Юнайтед за да превземат върха в Премиършип.

"Гражданите" спечелиха днес с категоричното 5:0 над тима на Астън Вила на "Итихад". Домакините от Сити показаха голяма признателност към капитана на Астън Вила Стилиян Петров, след като в 19-та минута показаха снимка на Стенли на таблото на стадиона.

Първият гол в мача падна две минути преди края на полувремето, когато Давид Силва бе точен. След това по две попадения отбелязаха аржентинците Карлос Тевес (65', 75') и Серхио Агуеро (54', 67').

Отборът на Норич шокира Манчестър Юнайтед след като го победи с 1:0 и го свали от върха. Единственият гол в мача бе дело на Антъни Пилкингтън в 60-та минута.

Отборът на Челси също записа грешна стъпка след като загуби от тима на Уест Бромич с 1:2. Лонг откри резултата в 10-та минута, но Хазард изравни в 39-та. В началото на втората част Одемвинге се разписа за крайното 2:1.

Ливърпул зарадва своите фенове на "Анфийлд" с класическа победа над Уигън. Два гола отбеляза Луис Суарес, докато Хосе Енрике добави един.

Така в класирането Манчестър Сити взе лидерството с актив от 28 точки. На второ място е отбора на Манчестър Юнайтед (27 точки). Челси (24) изостава с три точки от върха, докато Уест Бромич има 23 пункта на четвърто място. Ливърпул взе глътка въздух и има 15 точки в актива си.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване