11/18/12 14:18
(http://www.klassa.bg/)

Нетаняху: Готови сме да разширим операцията в Газа

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху  заяви по време на неделното заседание на кабинета, че армията на страната е готова да разшири мащабите на операцията в Ивицата Газа. Той обаче не спомена за сухопътна офанзива, предаде Нюзру.Израел.
„Операцията в Газа продължава и ние сме готови да я разширим“, каза Нетаняху. Той даде висока оценка на запасняците, идващи от всички краища на страната. По думите му те са готови на всякаква заповед. Нетаняху благодари също на чуждестранните правителствени лидери, с които е в контакт. „В разговорите си с тях подчертах усилията, които Израел полага, за да избегне жертви сред мирното население, като в същото време „Хамас“ се цели в граждански обекти на територията на Израел“, каза премиерът. В събота вечер Нетаняху имаше телефонен разговор с българския си колега Бойко Борисов, в който го увери, че Израел прави всичко възможно, за да опази българските граждани.
По думите на Нетаняху Израел е поразил над хиляда терористични цели в Газа. „Ние унищожаваме оръжие, насочено срещу израелска територия. Също нанасяме удари по заводи, произвеждащи оръжие и по местата, откъдето се изстрелват ракетите“, каза още той.
Командващият Южния военен район генерал-майор Тал Русо също каза, че операцията ще продължи, като натискът срещу терористите постоянно ще се засилва. Той също подчерта, че основна цел е да се унищожат ракетите със среден радиус на действие, които притежават палестинските терористи. Проблемът е, по думите на генерала, че голяма част от ракетите са складирани в жилищни домове, детски градини и болници и „Хамас“ използва мирното население като жив щит.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване