11/18/12 01:01
(http://www.klassa.bg/)

САЩ: Палестинските ракети предизвикаха конфликта в Газа

Ракетният обстрел на палестинските ислямистки бойци в Газа срещу Израел бяха факторът, отключил конфликта, при който загинаха 42 души от началото в сряда на израелската военна операция под кодовото название "Стълб на отбраната".

Това заяви заместник-съветникът по националната сигурност на Белия дом Бен Роудс. Смятаме, че ракетната стрелба откъм Газа е факторът, предизвикал конфликта. Според нас израелците имат правото да се защитят и те ще вземат собствени решения за тактиката, която ще използват, добави той.
Роудс уточни, че президентът Барак Обама и израелският премиер Бенямин Нетаняху искат отслабване на ескалацията при условие че ХАМАС спре ракетния обстрел. От началото на конфликта двамата разговаряли по телефона всеки ден.
Обама разговаря и с египетския президент Мохамед Морси и с турския премиер Реджеп Ердоган. Те могат да играят конструктивна роля, насърчавайки ХАМАС, така че процесът на ескалация да се успокои, изтъкна още Роудс. Ние искаме същото като израелците – да няма повече изстреляни ракети откъм Газа, заключи той.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване