11/19/12 13:43
(http://www.klassa.bg/)

КЗК разреши „Домтех Холдинг” да придобие „К енд К Електроникс "

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация между предприятия чрез придобиване на пряк едноличен контрол от Domtech Holding AG (Домтех Холдинг АГ), Княжество Лихтенщайн, върху „К енд К Електроникс” ЕАД, България. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.



„К енд К Електроникс” ЕАД оперира на пазарите на търговия на дребно с битови електроуреди и на търговия. Дружеството управлява търговска верига „Техномаркет” - с 55 наети търговски обекти в страната и е изключителен доставчик за България на марките Samsung, Panasonic и LG.

„Домтех Холдинг” няма да осъществява стопанска дейност на един и същи или на съседен пазар с „К енд К Електроникс”, поради което няма пазари върху които сделката да окаже въздействие.

КЗК разрешава концентрацията, тъй като след осъществяване на сделката не се очаква промяна в структурата на пазарите, на които е активно придобиваното предприятие.


technews.bg/info.php

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване