11/20/12 15:28
(http://www.klassa.bg/)

„Южен поток“ е енергиен автогол за България, смята Кунева

С подписания договор с Русия за проекта „Южен поток "България си вкара голям енергиен автогол", смятат  експертите от партията на Меглена Кунева „България на гражданите". Според експерта Валентин Стоянов чрез договора по „Южен поток“ се запазва монополът на Газпром у нас. Според Стоянов, поне 15 години страната ни няма да печели нищо. „ От обявеното 20-процентно поевтиняване на природния газ, потребителите реално ще усетят най-много 5%", посочи той. „България даде много повече и много повече обеща, отколкото получи", коментира Стоянов.
„Южен поток" не е необратим в този си вид", смята експертът.  Все още се очаква дерогация от Европейската комисия, а проектът няма и ОВОС. Подобна оценка най-рано може да има през втората половина на следващата година", поясни той. Друг енергиен проект също бе в основата на критиката на партията на Кунева.
„Правим безсмислен референдум", посочи тя.  По думите й, въпросът за всенародното допитване за втората ни АЕЦ не е ясно формулиран. „Не е ясно има ли държавата пари за собствен дял в АЕЦ-а  и кои ще са инвеститорите в нея", отбеляза тя.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване