11/21/12 16:20
(http://radiomilena.com/)

Протестен митинг срещу забраната за тютюнопушене

На 22.11.2012 /четвъртък/ от 15:30 часа в Бургас ще бъде проведен протестен митинг срещу дискриминационния текст от закона за здравето, забраняващ тютюнопушенето в закрити питейни заведения и заведения за обществено хранене.

 

Митингът ще започне с шествие от площад Тройката в 15:00 часа с цел гражданите-съмишленици на протеста да се присъединят към организаторите- собственици на над 60 заведения в бургаския регион. Шествието ще стигне до сградата на община Бургас, където ще се проведе митинг- концерт. В концерта ще вземат участие известни бургаски музиканти и изпълнители, с което ще подкрепят правото на избор на всеки българин и ще се обявят против дискриминацията във всичките и форми. Инициативен комитет от работодатели и работещи, засегнати от категоричната забрана,  ще връчи своите предложения на кмета на община Бургас Димитър Николов.

 

Собствениците на заведения в Бургас и техният персонал ще участват в митинга, за да се включат в националната инициатива за връщане на закона в стария му вид и гарантирането на равни права на пушачи и  непушачи.  Наред с аргументи в защита на своята позиция, организаторите ще оповестят своята идея за благотворителна кампания срещу тютюнопушенето, която започват в училищата в Бургас.

 

Само преди година във всички заведения бяха монтирани  съвременни  вентилационни системи и въздухонепроницаеми преградни стени. Днес инвестиции в размер на 50 млн. евро се оказват ненужни. Клиентите, които доскоро се радваха на еднакво внимание и отношение и избираха къде да седнат, днес се делят на пушачи и непушачи, такива, които могат да посещават заведения и  такива, които да стоят на улицата.

 

От това страдат не само те, собствениците на заведения, но и всички граждани на Бургас. Намаляването на оборотите води до  съкращения на персонала, по-малко приходи в държавния бюджет, свиване на съпътстващите сектори на икономиката като търговия с оборудване, храни, напитки и реклама.

 

Протестиращите търсят възможност да работят, да създават работни места и с данъците си да помагат България да се развива.

 

Ясно заявяват, че по никакъв начин не защитават употребата на тютюневи изделия, но настояват за равни права на пушачи и непушачи.  Те не се обявяват срещу въвеждане на правила, гарантиращи здравословна жизнена среда за всички граждани на Република България, но категорично настояват за премахване на тоталната забрана за тютюнопушене и законодателни промени.

 

 Протестен митинг срещу забраната за тютюнопушене

bookmark Протестен митинг срещу забраната за тютюнопушенеsvejo Протестен митинг срещу забраната за тютюнопушенеgoogle Протестен митинг срещу забраната за тютюнопушенеdelicious Протестен митинг срещу забраната за тютюнопушенеstumbleupon Протестен митинг срещу забраната за тютюнопушенеfacebook Протестен митинг срещу забраната за тютюнопушенеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване