11/22/12 13:38
(http://radiomilena.com/)

Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбуса

121 300x224 Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбусаВ Бургас се проведе спешна среща между представители на местната община и общините Варна, Стара Загора и Плевен. Поводът е появилата се възможност за кандидатстване по Оперативна програма “Околна среда” с проект за доставка на нови тролейбуси.

Четирите общини искат да действат заедно, тъй като този стил на работа винаги прави добро впечатление в Брюксел. Днес те съгласуваха текста на споразумение, което по най-бързия начин ще бъде внесено като извънредна докладна записка на предстоящите сесии на четирите общински съвета в края на този месец. Ако споразумението бъде одобрено, Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен ще могат да подпишат помежду си официален договор през декември и да стартират реалната подготовка на проекта. Водеща ще бъде Община Бургас, която досега е спечелила абсолютно всички свои подадени проектни предложения по ОПОС. Като възложител на обществената поръчка се очертава дружеството “Бургасбус” ЕООД.

Финансовият ресурс, за който може да се кандидатства, е 100 милиона лева. Те биха стигнали за 100 и повече нови тролейбуса, които да се разпределят според нуждите на съответния град, тъй като на едно място този вид транспорт е основен, а на друго второстепенен.

В днешното заседание участваха зам.-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и Атанаска Николова, Руска Бояджиева – експерт по европейски политики, Златина Георгиева – директор на правната дирекция в Бургаска община, управителят на “Бургасбус” инж. Петко Драгнев, зам.-кметът на Варна Димитър Николов и негови колеги, зам.-кметът на Плевен Алексей Зелов и негови колеги, експерти от Община Стара Загора.

 Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбуса

bookmark Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбусаsvejo Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбусаgoogle Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбусаdelicious Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбусаstumbleupon Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбусаfacebook Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен спешно се обединяват за 100 нови тролейбусаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване