11/22/12 15:34
(http://www.klassa.bg/)

Директорът на „Ковънт Гардън“ оглави Би Би Си

Директорът на Кралския театър за опера и балет „Ковънт Гардън“ Тони Хол оглави Би Би Си, съобщиха от корпорацията.
По думите на шефа на фонда BBC Trust лорд Патън, Хол е „човекът, който може да извади Би Би Си от кризата“. Той е работил в компанията и знае всичките й достойнства и недостатъци. Хол ще заеме поста на генерален директор през март 2013 г. с годишна заплата 450 000 лири.
Хол постъпва в Би Би Си през 1973 г и има има заслуги за старта на Radio 5 Live и на политическия проект ВBC Parliament. От 1990 г. ръководи новините на телевизионните канали, а от 1993 г. и новинарската служба на цялата корпорация.
От 2001г е директор на „Ковънт Гардън“. На сайта на театъра вече се появи обява, че се търси нов шеф.
Предишният генерален директор на Би Би Си Джордж Ентуисъл подаде оставка по-рано този месец, след като в началото на ноември в едно от предаванията, посветено на педофилията в детски домове преди 30-на години, бе замесено без основание името на висш представител на британската Консервативна партия. Набеденият лорд Алистър Макалпайн опроверга участието си в педофилска група, а Би Би Си бе разтърсена от оставки, заради пускане на невярната информация.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване