11/22/12 12:48
(http://www.klassa.bg/)

НЦИОМ: 57% не одобряват работата на правителството

От началото на лятото е налице тенденция към свиване на одобрението за работата на парламента и на правителството, като заедно с това расте и неодобрението към тях. Това сочат резултатите от национално представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ). Одобрението за работата на Бойко Борисов намалява с 3% и в началото на ноември е 43%. Неодобрението към премиера в началото на ноември е 49%.
Българите, които през ноември одобряват работата на кабинета, са 29%. Този дял е с 2% по-нисък от регистрирания през септември. Неодобрението към правителството е двойно по-висок дял от одобрението (57%:29%). Управляващите са критикувани най-често от възрастните и бедните респонденти. Оценките за работата на кабинета все повече се оказват политически обагрени.
В началото на ноември 2012 г., хората, които дават негативни оценки за работата на парламента, са четири пъти повече от преценяващите, че институцията работи добре (68%:17%). Одобрението към дейността на 41-то Народно събрание намалява с 5% спрямо септември, с толкова расте и неодобрението.
Националното представително изследване на НЦИОМ е проведено в периода 1 – 7 ноември 2012 година. Изследването обхваща 1000 пълнолетни български граждани в 86 населени места в цялата страна. Методиката е сравнима с всички регулярни представителни проучвания на НЦИОМ от 1990 година насам.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване