11/23/12 11:03
(http://radiomilena.com/)

Димитър Бойчев (ГЕРБ) неудоволетворен от отговорите EVN за трафопоста в Бургас

В Народното събрание на редовно заседание на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм се състоя изслушване на информация от електроразпределителните дружества относно: Финансово-икономическо и техническо състояние на електроразпределителните дружества и готовността им за есенно-зимния сезон.

За участие в заседанието бяха поканени представители на ресорното на комисията министерство, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране; „Национална електрическа компания” ЕАД; „Електроенергиен системен оператор” ЕАД; „ЕВН България” ЕАД; „ЧЕЗ България” ЕАД и „Енерго-Про” ЕАД.

Народният представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев постави няколко въпроса пред представителите от „ЕВН България” ЕАД относно техните действия касаещи гражданите, в чиито жилищни сгради има вградени трафопостове. Депутатът изиска информация за резултатите от проверките и категорични доказателства за сигурността на хората, чиито жилища са в съседство със съоръжения на компанията.

„Не съм удовлетворен от отговорите, които получих. Те не бяха конкретни. Все пак инцидентът в Бургас с взривения трафопост беше през средата на октомври. Мое лично мнение е, че „ЕВН България” ЕАД  вече трябваше да е взело категорични мерки, които да предотвратят други подобни проблеми”, коментира Димитър Бойчев.

„Не трябва да се прекъсват дебатите по този въпрос. Смятам, че ще бъде наложително да се организира форум на равнище Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и експерти за да сме сигурни, че трафопостовете в сгради не са опасни”, категоричен е Бойчев.

 Димитър Бойчев (ГЕРБ) неудоволетворен от отговорите EVN за трафопоста в Бургас

bookmark Димитър Бойчев (ГЕРБ) неудоволетворен от отговорите EVN за трафопоста в Бургасsvejo Димитър Бойчев (ГЕРБ) неудоволетворен от отговорите EVN за трафопоста в Бургасgoogle Димитър Бойчев (ГЕРБ) неудоволетворен от отговорите EVN за трафопоста в Бургасdelicious Димитър Бойчев (ГЕРБ) неудоволетворен от отговорите EVN за трафопоста в Бургасstumbleupon Димитър Бойчев (ГЕРБ) неудоволетворен от отговорите EVN за трафопоста в Бургасfacebook Димитър Бойчев (ГЕРБ) неудоволетворен от отговорите EVN за трафопоста в БургасСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване