11/23/12 11:57
(http://www.klassa.bg/)

Младежи съобщиха за „лобистки” поправки в Закона за висшето образование

От Съюза на младите и студентите алармираха за "лобистки и неморални" поправки в Закона за висшето образование, свързани с дейността на нощните заведения в Студентски град. Текстовете били гласувани на второ чете в парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.

Внесохме своето становище в Народното събрание и искаме да стигне в пощенската кутия на всеки депутат и той да гласува по съвест, обясни пред журналисти председателят на Съюза на младите и студентите Румен Захариев, цитиран от БТА. Искаме да разберем дали българските депутати са "за" висше образование и бъдеще на България или "за" развитие на чалга културата, посочи той.

Младежите се обявиха против разпоредба, според която забраната за помещаване на заведения за хранене и развлечение с работно време след 23.00 часа в студентски общежития или на 100 метра от тях, не се прилага за съществуващи заведения, помещаващи се в имоти - частна собственост.

На второ гласуване в комисията се появи ненадейно един лобистки текст, който запазва статута на заведенията в имоти - частна собственост в Студентски град, а премахва заведенията от имоти -публична собственост, посочи Румен Захариев. По думите му предложението е направено от председателя на просветната комисия и е подкрепено от всички партии. Този закон трябва да се прилага както към собствеността на университетите, така и по отношение на частните обекти, смята Захариев.

Освен становището младежите носеха пред парламента и снимки на разсъблечени момичета от нощни заведения в Студентски град. Това не е нормално да бъде на територията на Студентски град, коментира Румен Захариев.

От Съюза искат още работното време до 23.00 часа за всички заведения в Студентския град, както и гратисният период за съществуващите казина и нощни заведения да бъде един и същ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване