11/24/12 08:59
(http://e-vestnik.bg/)

Бедни сме, щото 100 години управлявали социалистите, ама Живков бил велик - Борисов вече е за психиатър

Взаимно изключващите се твърдения на премира Борисов за българската история и политика вече трябва да се анализират от психиатри. С извинение към читателите за тези думи, но няма друг начин.

“Страната ни е най-бедната в ЕС заради БКП. България тръгва от две изходни позиции - най-нисък брутен вътрешен продукт и най-бедна държава в Европейския съюз. Това е следствие от 100-годишното управление на социалистите, на БКП” - това заяви в Брюксел, след срещата на евролидерите за бюджета на ЕС, премиерът Борисов.

Същият човек преди две години каза: “Една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко правителство.” В друго свое интервю Борисов нарича Тодор Живков “колос в българската история”.

От една страна десният премиер на България сочи за образец, който трябва да следва България, направеното от комуниста Живков. От друга страна яростно се изказва против комунистите и “децата на политбюро”, както нарича Станишев и Кунева. И след това отново демонстрира преклонение пред шефа на това същото политбюро.

На кое да вярва човек?

Това раздвоение на съзнанието ли е или нагла демагогия? Или и двете?

Така Борисов успява да се харесва едновременно на десни, но и на леви и носталгици по комунизма. Харесват го привърженици на СДС и ДСБ, самият Костов в началото на мандата му беше готов да влезе в коалиция с него и го подкрепяше в парламента. Същевременно го подкрепя живковисткото крило в БСП, всички свързани с живковата клика, свалена от власт от реформаторите в БКП-БСП.

Според някои теории на конспирацията, Борисов е таен проект на кръг от висшата живкова номенклатура, която го е изтикала като десен, да брани техните интереси и на фамилията Живкови, които не са вече нито комунистически, нито социалистически. Дали наистина е така или само така изглежда, но премиерът постоянно дава поводи за такива теории на конспирацията.

Всъщност той не е виновен. Колко трябва да си наивен, за да се връзваш на неговите взаимно изключващи се твърдения? И въобще да взимаш насериозно това самоходно говорещо устройство, изпълняващо функцията на премиер на България?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване