11/25/12 15:23
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Популизъм е, че българинът е обеднял за три години

 Голям популизъм е и са безотговорни приказките на Станишев, че за тези три години народът обеднял. Не, той десетилетия наред е управляван по начин, който го е довел да е най-беден, най-изостанал в Европа.

Това коментира в Етрополе в неделя премиерът Бойко Борисов, където беше за да открие проекти, спонсорирани с европейски средства.

„За съжаление, нашето управление съвпадна с най-тежката финансово-икономическа криза в света. Въпреки всичко – ние всеки ден строим, откриваме, показваме това, което сме направили. само днес – това са улици, детски градини, училища, дом за социално слаби. Пет милиона за болницата, видяхте какъв мастодонт е тя. Това е само днес, а това се прави всеки ден”, каза още Борисов в Етрополе.
Европейският бюджет ще се решава януари месец. Проблемът в Европа е огромен – пари няма. Финансовата, дълговата, икономическата криза поразяват държавите масово в света, особено в Европа. Дори държави, които са създавали Евросъюза, сега са много скептични по даването на пари. Това ще е първият бюджет, в който се говори за съкращаване на бюджета. В годините досега винаги са се давали повече пари. Това отговаря на всички въпроси – защо е толкова тежко положението във всички държави в Европа за създаването на работни места и растеж. Рецепта до този момент никой не може да даде, каза още Бойко Борисов.
„Станишев няма как да знае как се защитава национален интерес. Защото една от големите атаки срещу България е пряка негова вина. Може би единственият човек, който разбираше от еврофондове, беше г-жа Плугчиева, но тя ги напусна и дойде при нас посланик“, каза още премиерът.

Той допълни, че е разговарял с европейските си колеги, за да ги убеди, че за най-бедната държава в ЕС не трябва да се намаляват парите.

Борисов още веднъж заяви, че ГЕРБ ще подкрепи кандидатура на СДС за конституционен съдия, ако тя е на достоен човек.

„Когато разговарях с лидера на СДС, по никакъв начин не съм коментирал кой ще бъде техният кандидат. Нищо лошо няма - да бъде и на Синята коалиция кандидат. Ако те могат да си решат вътрешните проблеми, и да излязат с един сериозен кандидат, ГЕРБ ще ги подкрепи и този казус ще приключи”, каза Борисов.
„В Брюксел не може да си представите - колко положително се гледа на това, че в България институциите сработиха, че парламентът отмени решението си за г-жа Марковска, че има трима и то – много добри - кандидати за главен прокурор, че има конкурсно и състезателно начало, както и предложението, за което не съм сигурен дали ВСС го прие, по жребий да се изслушват кандидатите за главен прокурор”, каза Борисов.
На въпрос – дали може да бъде и кандидатура на ДСБ, Бойко Борисов заяви: „Г-жа Екатерина Михайлова идва при мен. Казах й, че впечатленията ми от нея през годините и като кандидатура са, че е прекрасна кандидатура на ДСБ. Лично при мен беше в кабинета ми, и съм й го казал". 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване