11/25/12 09:58
(http://radiomilena.com/)

Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство – в това се убедиха за пореден път несебърски ученици

DSCN0466 1024x768 Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство   в това се убедиха за пореден път несебърски ученици

4-класници от СОУ”Любен Каравелов”- Несебър и техните класни ръководители посетиха природни и исторически забележителности южно от Несебър. Екскурзията с учебна цел помогна на децата по-добре да усвоят знанията за природната област, в която живеят.

В Поморие те посетиха музея на солта, който е единственият специализиран музей в Източна Европа за производство на сол чрез слънчево изпарение на морската вода. Те се запознаха в древната анхиалска технология за солодобив, разгледаха уникалната колекция от снимки от началото на миналия век, стари топографски карти, макети и автентични соларски съоръжения и инструменти. Закупиха си за спомен картички и по  щипка сол.Не пропуснаха да поставят печати в книжките със 100-те национални туристически обекта.

4-класниците посетиха и манастира „Св. Георги Победоносец”  на празника Въведение Богородично -  Денят на християнското семейство и православната младеж. Децата разгледаха манастира и  запалиха по свещичка за здраве. Всяко от тях бе дарено с Библия за деца.

                                                      Мара МОМЧИЛОВА

 Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство   в това се убедиха за пореден път несебърски ученици

bookmark Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство   в това се убедиха за пореден път несебърски ученициsvejo Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство   в това се убедиха за пореден път несебърски ученициgoogle Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство   в това се убедиха за пореден път несебърски ученициdelicious Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство   в това се убедиха за пореден път несебърски ученициstumbleupon Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство   в това се убедиха за пореден път несебърски ученициfacebook Българското Черноморско крайбрежие e безценно природно богатство   в това се убедиха за пореден път несебърски ученициСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване