11/25/12 16:14
(http://www.klassa.bg/)

Мария Андонова, Антония Близнакова, Петър Иванов и Спас Кьосев дават пример колко е важно да се шофира и пресича безопасно

Българската национална телевизия, Столична община, Министерство на физическото възпитание и спорта, както и Българска Федерация по Автомобилен Спорт и Национална спортна академия обединиха усилията си, в рамките на кампанията „Спри, детето запази”, за да направят столицата един по-безопасен и сигурен град.
Днес в участъка между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги Георгиев” на ул. „Гурко” се проведе демонстрация по безопасно шофиране и пресичане. В 11:00ч събитието бе открито официално от кметa на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова, министърa на физическото възпитание и спорта г-н Свилен Нейков, секретаря на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата г-н Алекси Кесяков, началникът на отдел „Пътна полиция” комисар Богдан Милчев, представителя на управителния съвет на БНТ г-жа Анета Милкова, председателя на Българска Федерация по Автомобилен Спорт Радослав Козлеков, както и ректора на Национална спортна академия доц. Пенчо Гешев.

Кметът на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова сподели:
„Никога не са повече усилията и кампаниите за запазване на човешкия живот. Тази кампания е особено важна защото знаем, че благодарение на всички инициативи и на хората, в София пътнотранспортните произшествия намаляват”.
Кметът на Столична община благодари специално на Българска национална телевизия за цялата кампания и за продължаващите акции. Благодарение на усилията в тази посока има реални действия за превенция – вече 42 пешеходни пътеки в София са повдигнати, а над 120 осветени. Усилията на Столична община в тази насока ще продължат.
Анета Милкова от управителния съвет на Българската национална телевизия благодаря на всички, които се включиха в поредната акция на кампанията „Спри, детето запази”, както и на всички институции за активността по отношение на безопасността на движението.
Анета Милкова: „Има значение дали се говори и дали се правят инициативи по такива поводи. Това е поредния апел на всички нас за запазване живота и здравето на децата на пътя”.




По време на събитието посетителите наблюдаваха демонстрация на професионалните пилоти, членове на Българска Федерация по Автомобилен Спорт. Те отправиха своите съвети как трябва да шофираме, за да предпазим пешеходците на пътя и показаха какво се случва когато не спазваме ограниченията за скоростта.
В инициативата до професионалните пилоти в демонстрационните автомобили бяха и лицата на БНТ – водещият на предаването „БНТ Такси” и „По света и у нас” Спас Кьосев, спортните журналисти и коментатори Петър Иванов и Антония Близнакова, както и водещата на предаването „Денят отблизо” с Мария - Мария Андонова. Те получиха ценни съвети затова как да шофират безопасно и споделиха, че за тях шофирането е преди всичко отговорност. Те призоваха всички да бъдат по толерантни, внимателни и най-вече отговорни на пътя.

Децата от детски център „Весел столичен светофар” към Столична община поздравиха всички изрядни шофьори като ги наградиха със стикера на кампанията „Спри, детето запази”, а всеки от тях, който не спря на пешеходната пътека получи специална информационна брошура със съвети по безопасно шофиране и поведение на пътя. Те демонстрираха на публиката и как се пресича правилно и безопасно на обозначените за това пешеходни пътеки.

Чрез събитието националната кампания „Спри, детето запази” отново отправи своя апел – да бъдем по-толерантни и най-вече изключително внимателни, предпазливи и отговорни на пътя!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване