11/25/12 13:52
(http://www.klassa.bg/)

Перник получава помощ от Швейцария

 В понеделник Перник ще получи дарение от Сдружение Солдарност-Бернер Оберланд-Източна Европа. На 20 ноември в Клиниката в Санкт Урбан край швейцарския град Люцерн, посланика на Република България в Швейцария, Д-р Меглена Плугчиева, и търговско-икономическия съветник към пососолството, г-жа Анета Груйчева, присъстваха на стартирането на първата от трите дарителска акция за България. Дарението, представлява болнично обзавеждане и включва легла, маси, столове, етажерки, шкафчета, специални болнични легла и столове, както и офис оборудване – бюра за компютри, столове, офис шкафове и е с общ обем близо 40 тона.

Даренията се предоставят от две болници в Швейцария: - Клиника Санкт Урбан, в близост до гр. Люцерн и Университетската болница в Берн и се осъществяват с организационното съдействие и подкрепа на Посолството на Република България в Берн, Швейцария.

Посланик Плугчиева се срещна с директора на клиниката в Санкт Урбан г-н Петер Швеглер и му благодари за предоставеното дарение за българските болници.

Акцията ще приключи на 28 ноември. Сдружение Солидарност Бернер Оберланд-Източна Европа http://www.facebook.com/solidaritat.berneroberlandosteuropa е основано през 2005г. и до момента е осъществило над 20 проекта за България, като до момента са предоставени дарения на болници, домове за възрастни хора общини, SOS –детски селища, пожарни команди в следните региони на България- София, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване