11/26/12 15:24
(http://www.klassa.bg/)

Ваньо Шарков: Явно някои хора от СДС са по-склонни да ръководят партия от типа на БКП

Не съм очаквал да стане така, защото съм бил винаги само и единствено в Съюза на демократическите сили, поради факта, че винаги съм смятал, че в СДС може да се говори честно и откровено и можеш да отстояваш мнение, без да се страхуваш, че може да бъдеш изключен от партията. За съжаление, явно вече не е така, явно някои хора от СДС са по-склонни да ръководят партия от типа на БКП, където трябва да се изпълнява безпрекословно и да се мълчи. Не съм такъв и никога не съм мълчал, обясни той.
По негови думи, хората от ръководството на СДС трябва да кажат защо е взето това решение. Шарков обясни, че вчера вечерта в 22:30 часа е получил смс, в който пише, че днес, в 8:30 часа Контролния съвет ще разглежда поведението му. Според него, този диалог със смс-и не е прийом на демократична партия.
„Аз съм отстоявал позиции, принципи, приоритети на СДС толкова години, нека сега те да кажат какво ги е провокирало да изключат депутата, който има най-много въпроси на Парламентарен контрол. Оттук нататък ще продължа да работя със СДС Област Велико Търново, всички общини, тъй като това са хората, благодарение на които съм избран за народен представител, а не съм такъв благодарение на ръководството на СДС и особено на това ръководство. Човекът, който ме изключи, няма още съдебна регистрация, дори още не е председател”, обясни Шарков.
По случая с номинацията на Петър Стоянов, Шарков каза, че такава номинация не е постъпвала, имало е едно предложение, което е трябвало да се обсъди, размисълът е завършил с отказ и това предложение дори не е стигало до парламента.
„Ако СДС и ръководството на СДС имаше номинация на първото гласуване, когато беше нормалната процедура, аз щях да подкрепя такава кандидатура. А сега, когато ние гласувахме против Венета Марковска, а тя беше избрана с гласовете на Тройната коалиция, между ГЕРБ, БСП и ДПС и сега на фона на целия този скандал и СДС да се превръща в изтривалка на други политически сили, визирам ГЕРБ в случая, не смятам за редно. След като преди 2 – 3 седмици същото това ръководство казваше каква сериозна опозиция сме и как двамата председатели на комисии трябва да напуснат своите постове, за да покажем опозиционно действие, изведнъж премиера им щракна с пръсти, те веднага се затичаха със скоростта на светлината да предлагат кандидат”, каза още Шарков.




focus-news.net
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване