11/26/12 14:06
(http://www.klassa.bg/)

НСИ обяви ръст на пътниците с влакове и автобуси

 Превозените пътници от железопътния и автобусния транспорт през третото тримесечие на 2012 г. са 124 949.5 хил., или с 0.4% повече спрямо същия период на предходната година, съобщи Агенция „Фокус“.Според предварителните данни на Националния статистически институт увеличението се дължи главно на международните превози, извършени от автобусния транспорт, които отбелязват ръст от 35.6%, докато общият брой на превозените пътници от железопътния транспорт намалява с 12.2%. 

Същевременно извършената работа е с 6.0% по-малко в сравнение с третото тримесечие на 2011 г. и достига 3 375.5 млн. пътникокилометра. Регистрираното намаление се дължи на вътрешните превози както при железопътния, така и при автобусния транспорт, където спадът е съответно 14.0 и 5.6%.
При превозените товари от водния транспорт през третото тримесечие на 2012 г. се наблюдава ръст от 1.6% спрямо съответното тримесечие на 2011 г., който основно се дължи на по-голямото количество товари, превозени от речния транспорт. При морския транспорт, който през текущото тримесечие е извършвал само международни превози, превозените товари намаляват с 9.1%.
Същевременно обаче извършената работа, измерена в тонкилометри, бележи спад от 22.8% в сравнение с третото тримесечие на 2011 г. При морския транспорт намалението е с 23.9% и е в резултат на по-малкото средно превозно разстояние.
През третото тримесечие на 2012 г. при водния пътнически транспорт е регистриран ръст както на превозените пътници, така и на извършената работа - съответно с 10.3 хил. пътници и 430 хил. пкм. Увеличението се дължи както на морския, така и на речния транспорт, които са превозили повече пътници на по-голямо разстояние.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване