11/26/12 12:08
(http://www.klassa.bg/)

Светия синодът се събра в почти пълен състав

На днешното заседание на Светия синод се събраха всички митрополити,заседанието е част от зимната сесия, на която обсъжда подготовката на патриаршеския избирателен събор. От заседанието отсъства само митрополита на епархията в САЩ и Канада Симеон, който е болен.

На заседанието дойде и пловдивският митрополит Николай, който след избирането на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил за наместник-председател на Българската православна църква до избора на патриарх, обяви в отворено писмо, че се оттегля от заседанията на синода за 40 дни, в които ще се отдаде на "молитви и размисли".

В писмото си той оспори избора на митрополит Кирил за наместник-председател. "

Моят обет аз няма да наруша, всичко, което ви интересува, на всичко ще дам отговор след изтичането на 40-дневния траур заради кончината на патриарх Максим", каза Николай.

Попитан дали идването му днес означава, че признава за наместник-председател на Светия синод Варненският митрополит Кирил, Пловдивският митрополит заяви, че на всичко ще отговори след 16 декември.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване