11/26/12 14:14
(http://www.klassa.bg/)

СДС изключи от партията Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Танов

 Националният съвет на СДС изключи в понеделник от партията тримата депутати Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Танов. Според лидера на партията Емил Кабаиванов - „изключените не са работили за каузата СДС“. 

За изключването на Мартин Димитров са гласували 56 души. За изключването на Димо Гяуров "за" са гласували 54, един е бил "против", един се е въздържал. За изключването на Ваньо Шарков са гласували 49 "за", трима са били "против", а четирима са се въздържали.
„Очаквахме депутатите да присъстват. Надявам се да не бъде обвинени в нарушаване на процедурата. Ние не сме нарушили процедурата нито с издигането на Петър Стоянов, нито сега”, коментира Кабаиванов.
Националният съвет на СДС възлага на Националния изпълнителен съвет на партията да завърши процедурата за издигане на кандидат за Конституционния съд, каза на пресконференция след заседанието на съвета лидерът на СДС Емил Кабаиванов.
Националният съвет задължава останалите шест народни представители, които са в парламента, излъчени от СДС, да внесат и да гласуват за предложението направено от НИС на СДС, заяви Кабаиванов. „Ако откажат да внесат кандидатурата, съдбата им ще бъде същата”, допълни той.
Не може Мартин Димитров да продължава да бъде съпредседател на Синята коалиция, заяви Кабаиванов.
На въпрос дали би трябвало изключените депутати от СДС да напуснат парламентарната група на Синята коалиция, Кабаиванов посочи: „Би било коректно от тяхна страна, но не вярвам да съберат мъжество за това”.

Изключването на тримата депутати от СДС беше прогнозирано по-рано през деня от Емил Кабаиванов пред ТВ 7. Пред телевизията лидерът на партията не изключи коалиция между СДС и ГЕРБ след предстоящите парламентарни избори и прогнозира, че неговата партия ще излъчи повече депутати, отколкото има Синята коалиция в момента.

„В момента СДС е зависим от ГЕРБ, а България няма нужда от такава партия. ГЕРБ има пълен контрол над СДС в момента. За мен денят е добър, за СДС е много лош“, каза Мартин Димитров.

В личен план това, което се случи днес е добре, защото не искам да имам нищо общо с това, което ще стане на изборите. Очевидно са тръгнали на ликвидация, уточни Мартин Димитров.

Ни най-малко не съм изненадан от изключването, каза депутатът Димо Гяуров пред БНР. Най-вероятно ръководството на СДС разчита това да уплаши останалите колеги и те да станат по-послушни, каза Гяуров. Оставаме депутати от Синята коалиция, каза Гяуров. Посоката, в която върви ръководството на СДС, е много неприятна, каза Гяуров.
Единственият депутат от СДС, който присъства на днешното заседание, беше Михаил Михайлов, който си тръгна по средата на заседанието.
Михайлов е поискал оставката на ръководството на СДС и е бил освиркан заради това. Според Михайлов - не депутатите трябва да бъдат изключвани от СДС, а ръководството на партията трябва да си отиде. Политиката не е да изключваш, политиката е да отстояваш, да се бориш за истинските неща, каза той. На въпрос - дали ще напусне СДС, депутатът заяви, че неговото място е в партията.
„Има един триумвират в ръководството на СДС, който решава всичко”, каза Михайлов и допълни. Вие не знаете ли кой всъщност е председателят на СДС? За мен човекът, който взима решенията в СДС, е Борис Марков, допълни Михайлов.
 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване