11/26/12 14:52
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова обеща да няма по-високи данъци за софиянци

 За поредна година не предлагаме промяна в местните данъци и основните такси на софиянци. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Денят започва” на БНТ.

Тя припомни, че преди няколко години е било взето решение за замразяване на данъците в Столична община като антикризисна мярка, като се е наблегнало на събиране на стари вземания. Тази политика се е оказала успешна. Не се предвижда и промяна в цената на билетите за столичния градски транспорт.
„Много е трудно да поддържаш едно ниво на услугата „Градски транспорт” и в същото време в условия, в които се вдигат горивата непрекъснато, да остане същата цена на билета”, добави Фандъкова.
Кметът на столицата добави, че целта на общината не е да печели от градския транспорт, а той да е удобен, качествен и на достъпна цена за хората.
„Инвестициите, които правим в момента в градския транспорт са огромни. Това не е само метрото, това е и проектът за модернизация на градския транспорт”, обясни Фандъкова и добави, че в момента текат процедури за закупуване на нови тролейбуси, за реконструкция на цялата линия по бул. „България” и въвеждането на интелигентна система за управление на трафика.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване