11/28/12 16:45
(http://www.klassa.bg/)

Изключват "Музика" ЕООД и Филмова студия "Време" от "забранителния списък" за приватизация


Държавните търговски дружества Национална агенция „Музика” ЕООД и Филмова студия „Време” ЕООД да бъдат изключени от т. нар. „забранителен списък” за приватизация, предлага Министерски съвет с приетото на заседанието си в сряда изменение в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

И при двете дружества се наблюдава трайна негативна тенденция на драстично намаляване на приходите. Национална агенция „Музика” реализира приходи само от наем, а Филмова студия „Време” – от наем и предоставяне на услуги. С представените оздравителни програми от дружествата, които съдържат анализ на състоянието и очакваните резултати, не се предлагат конкретни мерки за увеличаване на приходите, за погасяване на натрупани задължения и събиране на вземанията, се казва в мотивите за решението.

С оглед на установената „безперспективност“ на осъществяваната от дружествата дейност и високата им задлъжнялост, е целесъобразно тяхното изключване от забранителния списък. Така ще има възможност за стартиране на процедура по приватизация, обясняват от кабинета.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване