11/29/12 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Варненският кмет не се яви в съда, оправда се с премиера

Варненският кмет Кирил Йорданов за втори пореден път не се яви в Софийския градски съд (СГС), където е редовно призован като свидетел по делото срещу бившия образователен министър Владимир Атанасов, обвинен за сключването на неизгодни сделки преди 10 години.

В края на септември кметът, подкрепен за настоящия си четвърти мандат от ГЕРБ, стана причина за отлагане на процеса, тъй като изпрати писмо до съда, в което се твърдеше, че е претърпял злополука с мотор и не може да се яви като свидетел заради счупена ключица. Травмата не му попречи ден по-късно да се появи пред съгражданите си във видимо добро здраве и да присъства на официалното откриване на Националната кампания по информиране и консултиране "Бъди инфо".


На 29 ноември, когато бе насрочено ново съдебно заседание, се оказа, че Йорданов отново е изпратил писмо на магистратите, с което обяснява отсъствието си – този път заради височайшото посещение на премиера Бойко Борисов във Варна. Визитата е по повод откриването на ремонтирания Драматичен театър "Стоян Бъчваров".

Кметът уточнява, че тъй като се явява домакин на министър-председателя, няма никаква възможност да се озове на призовката от СГС. Освен театъра Борисов посети нов спортен комплекс в Икономическия университет и Театрално-Музикантския продуцентски център във Варна.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване