11/29/12 11:59
(http://www.klassa.bg/)

Дъщерята на Пол Маккартни стана дизайнер на годината

Стела Маккартни е големият победител при снощното бляскаво връчване на Британските награди за мода за 2012 г. Дъщерята на великия сър Пол от "Бийтълс" и на покойната Линда Ийстман-Маккартни получи две отличия - "Дизайнер на годината" и "Най-добра марка".

Церемонията, на която бяха раздадени общо 12 отличия, се състоя в лондонския хотел "Савой".

Присъстваха знаменитости от света на модата и развлеченията, а отличията връчваха холивудската звезда Салма Хайек и председателят на Британския съвет за мода Харолд Тилман.

Освен 41-годишната Стела Маккартни овации спечели прочутият дизайнер на обувки Маноло Бланик, отличен с почетна Британска награда за мода за изключителни постижения през цялата си дълга кариера.

Моделът, телевизионна водеща и редактор на британското издание на списание "Вог" Алекса Чанг за трети пореден път получи наградата в категорията "Британски стил".

Зрители се пошегуваха, че наградата, видимо, е била създадена специално за нея през 2010 г., защото от тогава никой друг не успява да се добере.

Студената 20-годишна красавица Кара Делевин беше обявена за Модел на годината.

Общото мнение е, че за триумфа на Стела Маккартни допринесе красивата и "носеща щастие" униформа, която тя създаде за британските спортисти, участвали на олимпийските игри в Лондон през лятото.

По-рано този месец Стела Маккартни беше обявена за Дизайнер на годината и от британското издание на списание "Харпърс Базар".
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване