11/30/12 22:12
(http://www.klassa.bg/)

Карерас иска свежи плодове и италианска кухня

Остават броени дни до дългоочаквания концерт на Хосе Карерас в София, който ще се проведе на 10 декември в зала 1 на НДК от 20.00 часа.
Все още могат да бъдат закупени провостоящи места в партер и втори балкон, както и в оркестрина на касите на Билетен център НДК и в мрежата на ЕВЕНТИМ.
В двучасовият концерт под диригентството на виртуозната палка Давид Хименес, очарователното сопрано Селин Бърн, Софийска филхармония и Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, Хосе Карерас ще изпълни произведения на Фраческо Тости(Marechiare (неаполитанска песен), Passione(Никола Валенте), Roso – “pel teu amor”( Хосеп Рибас), „Малкият барабанчик“(Кетрин Дейвис). Като за финал ще звучи „Бяла Коледа“ на Ървинг Бърлин.

Преди да излезе на сцената обаче, известният с перфекционизма си тенор отправи към Жокер медиа списък с изисквания за времето на пребиваването си в гримьорната. Певецът пожела храната да му бъде поднесена в порцелан със сребърни прибори.
В голяма част от менюто му присъстват разнообразни плодове, задължително чай и кафе. Карерас се довери на ресторант “Te Quiero” не само заради отличното реноме на класния ресторант, а и заради дългогодишния им професионален опит в родната му Испания.
В интервю за списание GOODFOOD, тенорът сподели, че любими негови храни са: испанска шунка хамон, всякакви ястия с паста и понякога шницел по виенски. Любима национална кухня- италианската.
За комфорта на звездата и неговият екип, се погрижиха от БМВ България, които любезно предоставиха последен модел луксозни лимузини от същата марка. Те ще са на разположение през целия му престой у нас.

На 9.12.2012г от 13.00 часа г-н Карерас ще направи представяне в бутика - „ 5години SHOPARD България“ .
От 14.00 часа на същата дата ще участва в презентация на документална книга за Незабравимата Гена Димитрова( дългогодишни колеги и приятели) в Софиийска филхармония. Първото им съвместно участие е от 1972г. в Парма , Италия в операта „ Бал с маски“ на Дж.Верди.


През април 2009 „Sony” издава нов диск на Карерас “Mediterranean Passion” („Средиземноморска страст”). Дискът съдържа прекрасни песни от Италия, Испания и неговата родна Каталуния, както и дуета му с легендарната Глория Естефан “Solamente una vez” („Само веднъж”).
2009/10 Хосе Карерас изнася концерти с песни от новия компакт диск „Mediterranean Passion“ в Китай, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Корея, САЩ, Мароко, Йордания, Арабските Емирства; в Европа - Берлин, Жандармденмаркт, Шлос Шверин, фестивала в Ерфурт, Шлос Пилнитц, Дрезден; Атина на Херодес Атикус, Солун, Истанбул, Лисабон (с Дженифър Лопес), Сантарем, Порто, Лондон, фестивал Кап Роиг, Барселона, Задар, Загреб (Коледен концерт пред 12.000 души!), Копенхаген, Темесвар, Букурещ, Санкт Петербург, Неапол ( 70.000 души!), Румъния, Украйна, Беларус, Дания, Норвегия, Швеция, Финландия, Ирландия, а през 2010 - в Бразилия, Мексико, Перу, Аржентина ....и т.н.

Компакт дискът “Mediterranean Passion” (Sony) е обявен от английското списание “Класик фм”, като един от най-добрите компакт дискове.
Цитат от списание “Класик фм”: “… от този диск ясно се вижда, че завръщането на репертоара от романтични песни ще гарантира „пакетирани концерти”. С това съдържание, неговият лиричен глас, напомнящ на великия Карузо, е запазена марка на пламенното звучене…”

На 16.12.2010 се чества 16-та годишнина на „José Carreras-Gala“ (Гала концерт на Хосе Карерас), който ежегодно се излъчва на живо от Германската телевизия ARD. Програмата е гледана от повече от 7 милиона души в Германия, Австрия и Швейцария, които даряват 6,6 милиона Евро на фондацията на Карерас за левкемия!

Звезди като Андреа Бочели, Стинг, Елтън Джон, Лайза Минели, Андре Рю, Ан Софи Мутер, Кири Те Канава, Пласидо Доминго, Лучано Павароти, Дейвид Гарет, Il Divo, Хари Белафонте, Лайънъл Ричи, Клаус Майне (Скорпиънс), Пол Потс и много други участват в гала концерта на Карерас.

Заедно със своите колеги Пласидо Доминго, Стинг и Андреа Бочели, Хосе Карерас пее на концерт в памет на великия Лучано Павароти в Петра (Йордания). По случай откриването на EXPO Shanghai 2010 Хосе Карерас пее заедно с китайското сопрано Цу Хай на гала концерт за телевизия CCCTV, който се гледа от приблизително 700 милиона души!

През 2009/10 в Лондон Хосе Карерас е удостоен с престижната награда BRIT. Кири Те Канава, Пласидо Доминго и Дукесата на Корнуол връчват наградата на г-н Карерас. В Германия той получава най-важната награда ECHO, както и наградата „Св.Георг” в Семперопера в Дрезден.


На 13 декември 2012 Хосе Карерас ще бъде домакин на своето годишно телевизионно шоу - the "José Carreras Gala" в прайм-тайма на Германската телевизия ARD.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване