12/01/12 18:51
(http://www.klassa.bg/)

ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА

Как бихме могли да прозрем в онова, което ни готви бъдещето? Достатъчно трудно е да предвидим случващото се утре, да не говорим след четиридесет години! Скалата на промените, случващи се около нас е смущаваща и страховита.

Големите шансове, които има светът за времето до 2050 г., според The Economist са обнадеждаващи – по-ценностна морална система с по-здрави и обвързани един към друг рационални хора, повече иновативност и продуктивност, по-добро образование , по-малко различия между богати и бедни, между мъже и жени, повече възможности за милиардите хора.

 

Днешната научна фантастика може да се превърне в действителност през 2050 г. Новите технологии – част от които дори не можем днес да си представим, вече се оформят пред погледа ни. Населението на планетата нараства по-устремно и през 2050 г. ще бъде вече над девет милиарда. Промени, промени, промени!

 

Една от двете основни задачи на книгата е да очертае главните тенденции, които преобразяват този свят по всички направления. Намерението на авторите на отделните теми и на съставителите е да вкарат известен ред в целия хаос, тема подир тема, като допринесат по такъв начин за изясняване на общата картина, за очертаването й от птичи поглед.

 

Втората задача е да надникнат в бъдещето, да очертаят тенденциите до края на 2050 г. Макар абсурдно, това се оказва възможно, защото бъдещето е предвидимо, ако се анализира и познава миналото. В отделните части  се разглеждат такива глобални теми като: хора и взаимоотношения; небеса и земя; глобализация, икономика и бизнес - растеж и векът на Азия; знание и прогрес и др.

 

Книгата несъмнено провокира интерес у широкия кръг читатели. Корпоративни стратези, правителствени лица и изследователи на каквото да било – от биология до бизнес – ще намерят тук  богат урожай. В по-широк аспект книгата ще очарова всекиго, който има желание да види днешните новини в по-задълбочен контекст, както и да “прочете” евентуалните новини от бъдещето.

 

Изд.“Класика и Стил”, стр.374, цена 20.00 лв.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване