12/01/12 18:51
(http://www.klassa.bg/)

Жители на Стралджа протестират срещу спирането на влаковете

Жители на Стралджа скочиха срещу решението на БДЖ осем от деветте преминаващи бързи влака вече да не спират там.

Новото разписание няма да бъде временно и ще се създадат големи проблеми за жителите както на община Стралджа, така и на Котел, категорична е Атанаска Кабакова, председател на Общинския съвет в Стралджа. По нейно предложение съветниците гласуваха протестна декларация срещу решението на БДЖ.

Сред жителите на 13-хилядната община тръгна подписка за запазване на разписанието, а общината изпрати протестно писмо до транспортния министър, съобщава БНР.

Трябва да ви кажа, че в повечето случаи не сме били разбирани, но този факт е наистина безпрецедентен, да се прекрати спирането на всички бързи влакове на гара Стралджа, изтъкна Кабакова.

Ако БДЖ наложи това ново разписание, придвижването на пътници с ж.п. транспорт по направленията Бургас, Варна, Пловдив и София става много трудно.

На денонощие ще спира само един бърз влак, но той е в много ранните часове и е невъзможно да се ползва от учители, ученици и студенти, се уточнява в протестната декларация.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване