12/01/12 14:45
(http://www.klassa.bg/)

Кукулкан слезе от небето, аплодиран от Йорданка Христова, и Диана Дафова

Неостаряващата Йорданка Христова и ефектната попзвезда Диана Дафова сърдечно аплодираха завръщането на мексиканския бог Кукулкан на българския книжен пазар в петък вечер в салоните на Научно-техническите съюзи. Става дума за бестселъра на писателя дипломат Богомил Герасимов, който излиза в ново обогатено издание. Заслугата е на КК „Труд”, чийто екип е подготвил атрактивна книга с много илюстрации и снимки. А авторът е доразвил тезите си за Кукулкан съгласно последните археологически открития в Мексико.
Оперетните прими Людмила Чешмеджиева и Теодора Георгиева също уважиха промоцията, обвързани и лично с автора. Николай от легендарлното дуо „Лос хемелос” и племеникът му Янко озвучиха събитието с бисери като „Сиелито линдо”, „Бесаме мучо” и други от съкровищницата на латиномузиката. Целокупното ръководство на столичното 138 СОУ „Проф Васил Златарски” во главе с директорката г-жа Магдалена Кръстева демонстрира интерес към темата и покани автора да гостува в учебното заведение. И друго елитно училище, – частното „Българско школо”, начело с директорката г-га Евгения Елмазова, не пропусна да поздрави автора.
За Кукулкан и за пътешествията си в Мексико по времето, когато там е бил посланик Богомил Герасимов, увлекателно разказа изследователят Симеон Идакиев. Не сте качили картинка
Авторът в компанията на деца и внуци



Сладкодумният автор естествено не пропусна да вземе думата, за да увери всички, че маите никога не са предсказвали апокалипсис, още по-малко пък на датата 21.12.2012. Успокоени от този факт, гостите се почерпиха с червено вино за здравето на автора и за успеха на „Кукулкан слиза от небето”.

                                         
  
 
 





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване