12/01/12 13:29
(http://www.klassa.bg/)

Президентът Росен Плевнелиев открива Bulgaria Mall

В нощта срещу 1 декември, Bulgaria Mall посрещна първите си посетители с празнично настроение, 3D шоу и музикални емоции. Медии, дипломати, представители на държавните институции, бизнеса и много известни лица се събраха, за да присъстват на официалното прерязване на лентата от президента на България г-н Росен Плевнелиев.
Под впечатляващия остъклен таван, в компанията на водещия Димитър Павлов, гостите се потопиха в прекрасната атмосфера на Bulgaria Mall. Пълната с изненади вечер започна с музикален флашмоб, в който участваха над 90 певци, появяващи се от различните етажи на търговския център. Темата за слънчевата светлина, запазената марка на Bulgaria Mall, присъстваше във всички песни, които заредиха публиката с добро настроение. Кулминацията на спектакъла беше култовата “Let the sunshine in” от мюзикъла Hair.
Гостите бяха приветствани за добре дошли от г-н Майлс Съмърфийлд, изпълнителен директор на Bulgaria Mall. „Седем години след като се роди идеята да построим мол на кръстовището на бул. България и бул. Т. Каблешков, съм изключително щастлив, че създадохме нещо невиждано за София. Този смел проект е успешен, благодарение на професионалните ни партньори и всички, които приеха идеята с цялото си сърце. Bulgaria Mall е първият мол в южните квартали на града и първият мол от „площаден” тип изобщо. Архитектурата прави ориентацията вътре изключително лесна и приятна – убеден съм, че посетителите ще го оценят. Реализирахме и много нови идеи, които отличават Bulgaria Mall – остъклен таван с площ 1 300 кв.м., изчистен вътрешен дизайн с уникално осветление и други детайли, които посетителите ни сами ще открият с изненада”, сподели г-н Самърфийлд.
„Докато строяхме Bulgaria Mall през последните пет години непрекъснато пътувах до София и с радост всеки път забелязвах как градът се развива. Днес нашият екип е изключително удовлетворен, че и ние допринасяме за облика на столицата на България”, заяви Мартин Белами, изпълнителен директор на Саламанка Груп, акционер в Bulgaria Mall.
Преди да разреже лентата, президентът на България г-н Росен Плевнелиев акцентира в своята реч върху важността на инвестицията и уникалността на проекта, който ще улесни жителите на 8-9 столични квартала.
След официалните речи всички светлини в сградата изгаснаха и гостите станаха свидетели на зашеметяващо светлинно шоу, пресъздаващо различните етапи от строежа на Bulgaria Mall - от началните проекти, през първата копка до финалната му реализация.
Музикалните изпълнения на Белослава и Орлин Павлов бяха още един акцент от вечерта и допринесоха за отличното настроение на присъстващите.


За BulgariaMall
Естетика, удобство, светлина

Естетиката на BulgariaMall е изразена в естествените обли форми, близки до природата. Архитектурният проект е дело на израелската компания MYSArchitectsStudio в сътрудничество с българското Студио 17,5. Освен изчистените и стилни линии, основен акцент на вътрешния дизайн е удобството. Bulgaria Mall е първият мол с „площадна“ архитектура. Четирите надземни етажа са подредени около просторен атриум. По този начин се улеснява видимостта и достъпа до всеки един от магазините. Така гостите на Bulgaria Mall могат да се насладят на едно приятно шопинг изживяване с много по-лесна ориентация.

За уникалните моменти в BulgariaMallспомага и светлината. Покривът на търговския център представлява остъклен купол с площ от 1 300 кв. м. – един от най-големите в Европа. Благодарение на него посетителите ще могат да пазаруват на естествена слънчева светлина.

Над 120 шопинг възможности

На 4-те надземни и 4-те подземни етажа, или общо 33 000 m2, са разположени над 120 шопинг възможности от разнообразни, но селектирани марки. BulgariaMall представя за първи път в нашата страна британския стил на веригата магазини Debenhams, италианските модни брандове LiuJo и Fornarina, магазинът за бижута Paradisegarden, както и новите концепции за магазини на утвърдени в България марки.

BulgariaMallще се погрижи и за настроението на най-малките си посетители. Големият детски кът на етаж 3 ще събира детските усмивки, докато родителите се наслаждават на спокоен шопинг. А на всеки етаж има стаи за грижа за най-малките деца. За удобството на гостите са осигурени и 1100 паркинг места.

Впечатляващ и различен е и последният етаж на BulgariaMall, на който ще се намират седемте салона на кино Арена, съзададено според последните технологии, и модерния салон за хранене, който ще предлага от италианска и традиционна българска кухня до фюжън и азиатски специалитети.

На етаж -2 са съсредоточени всички обекти, които предлагат необходимите ни ежедневно услуги: от хипермаркет Карфур с площ от 5 600 кв.м. до химическо чистене и финансови и туристически услуги.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване