12/01/12 07:39
(http://www.klassa.bg/)

Раздават наградите "Малкият принц"

На 3 декември от 19,00 часа в столичната зала "България" за първи път ще бъдат връчени наградите "Малкият принц" - за принос към подобряване на живота на децата с аутизъм в България.

В музикалната част на събитието ще се включат цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази, смесеният хор на Българско национално радио и солисти към него, оперните певици Весела Нейнски и Венета Нейнскa, Quarto Quartet, Велин Илиев - орган и др.

Водещи на церемонията ще бъдат Део и Михаил Заимов. Статуетката на наградите пък е изработена от скулптура Иван Славов.

Инициатори и организатори на проявата са сдружение "Тацитус" и фондация "Стъпка за невидимите деца на България", обединени във фондация "Фонд за терапии".

 

В това пилотно издание на призовете "Малкият принц" ще бъдат отличени личности и организации, които в най-голяма степен са допринесли за подобряване на условията за живот на децата аутисти у нас.

Наградите ще бъдат раздадени в следните шест категории:

1. Най-верен дарител
2. Най-добра дарителска програма
3. Най-щедър дарител
4. Журналист
5. Обществена личност
6. Най-добрият приятел на Малкия принц.

Победителите ще бъдат избрани от 7-членно жури, съставено от медицински специалисти, педагози, представители на неправителствени организации и обществени личности.

Целта на организаторите е тези награди да бъдат раздавани всяка година оттук нататък.

"Благодарим на всички, които са двигател на градивната промяна в името на едно по-добро, пълноценно и достойно бъдеще за хората с аутизъм в България", заявиха организаторите.

Посланици на добра воля на инициативата за 2012 година са: г-н Цветан Цветанов - вицепремиер и министър на вътрешните работи на България, г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на София, и г-н Коре Янсон - посланик на Кралство Дания в България.

* Входът за събитието е свободен, а всеки желаещ може да вземе своя пропуск от ТУК или на входа на зала "България" в самия ден на церемонията.

 

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване