12/04/12 06:40
(http://www.klassa.bg/)

Новият ски сезон на Боровец ще бъде открит на 15 декември

Новият сезон в Боровец ще бъде открит на 15 декември с грандиозно шоу, съобщават от Бороспорт.

Любителите на зимните спортове ще могат да се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково (Централен Боровец) и Ястребец и закупените нови оръдия за сняг. Изкуствено заснежаване от този сезон ще има и в отсечката при финала на писта „Ястребец 1”, като по този начин се осигурява заснежаване и обработване на над 300дка писти в курорта.

Пистите са рекултивирани, а системата за снегозадържане в ски зона „Маркуджик” е с удвоена дължина. Двойно увеличен е и капацитетът на помпената станция, което ще позволи много по-бързото заснежаване на ски зоните и по-дълъг снежен сезон.

Подобрения за новия зимен сезон има и в Borosport Snow Park. Те включват нова, по-интересна конфигурация на скоковете и препятствията. Oбслужващият парка влек е с удвоена дължина.

Камерите с висока резолюция, подаващи картина от пистите в курорта директно към сайта на Боровец стават девет. В допълнение към тях Бороспорт поддържа пет метеостанции на ключови позиции.

Взети са мерки за намаляване на опашките по касите на най-натоварените места – Ястребец и Мартинови бараки, допълват от фирмата-концесионер.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване