12/04/12 15:40
(http://www.klassa.bg/)

Росен Плевнелиев откри „Българската Коледа“ 2012

 Президентът Росен Плевнелиев даде старт на благотворителната инициатива „Българската Коледа”.

Кампанията продължава за десета поредна година. Държавният глава представи новото лого и акцентите на кампанията за 2012 - 2013 година. Със средства от 2011 година бяха подпомогнати 358 деца. Лечението на децата с ревматоиден артрит от началото на 2013 г. ще бъде поето от НЗОК. Приоритет за тазгодишната кампания е рехабилитацията на деца с неврологични заболявания.
На старта на кампанията присъстваха - столичният кмет Йорданка Фандъкова, директорът на НЗОК Пламен Цеков, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Със средствата от „Българската Коледа” 2011 година, бяха подпомогнати 358 деца и беше закупена апаратура за 14 лечебни заведения в страната. Това каза президентът Росен Плевнелиев, на откриването на тазгодишната кампания „Българската Коледа”.

За тези деца „Българската Коледа” е една надежда, че не са сами с борбата си с болестта, каза държавният глава. По негови думи смисълът на кампанията е да проявим съпричастност, да подадем ръка и да обединим усилия си, за да намерим устойчиви решения на предизвикателствата. „Когато се обединим, ние успяваме”, посочи президентът Плевнелиев. „Предстои и промяна в Клиничната пътека за деца с церебрална парализа, която ще даде възможност за по-ефективно използване на полагащите се платени рехабилитационни процедури, заплащани от НЗОК”, каза президентът. По негови думи, от подпомогнатите тази година деца, повече от 60% са с тежки неврологични заболявания и нарушения в развитието. Той обясни, че приоритетът през тази година, ще бъде именно рехабилитацията на деца с такъв тип заболявания. Също така ще бъде закупена и специализирана апаратура за надграждане на съществуващи успешни центрове в страната.
В рамките на кампанията „Българската Коледа” ще бъдат разгледани всички постъпили заявления от родители на деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение и ще се вземе решение за необходимото и възможно подпомагане съобразно събраните средства, уточни президентът Плевнелиев. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване